Politica de confidentialitate a Ford West (Anvelo Satu Mare SRL)
Actualizare: 24 mai 2018 

Prezenta politica de confidentialitate („Politica“) descrie modul in care Ford Romania SA („Ford“, „noi“, „nostru“ sau „noastre“) utilizeaza si divulga informatiile colectate cu privire la dumneavoastra („informatiile cu caracter personal“) cand vizitati acest website („website-ul“) sau cand colaboram contractual (fie in materie comerciala sau in materia angajarii) sau ne contactati utilizand datele disponibile sau cand comandati, achizitionati sau folositi produsele si serviciile oferite de noi sau de distribuitorii nostri autorizati. De asemenea, politica subliniaza modul in care noi utilizam informatiile cu caracter personal pe care le colectam la verificarea sau repararea vehiculul dumneavoastra.

În unele situatii bine determinate, institutiile financiara nebancara cu care colaboram („IFN“) pot colecta informatiile cu caracter personal (la momentul emiterii acestei politici IFN sunt Unicredit Leasing Corporation SA si ALD ALD Automotive S.R.L.). În acelasi timp, prezenta politica explica, in termeni generici, modul in care IFN va utiliza respectivele informatii. Pentru detalii suplimentare referitoare la politica detaliata a IFN va rugam accesati urmatorul link: www.unicreditleasing.ro si https://www.aldautomotive.ro la sectiunile relevante referitoare la protectia datelor cu caracter personal/confidentialitate.

Website-ul si dealerii nostril va pot facilita achizitia sau solicitarea de oferte la produse si servicii, cum ar fi asigurari, achizitie in leasing a vehiculelor, inchiriere sau accesorii. Unele din aceste produse si/sau servicii sunt furnizate de partenerii Ford care vor colecta de la dumneavoastra informatii suplimentare cu caracter personal pentru a raspunde solicitarilor dumneavoastra. Partenerii nostri vor utiliza informatiile cu caracter personal colectate in conformitate cu descrierea din declaratiile lor privind confidentialitatea sau dupa cum explica la momentul in care le furnizati informatiile cu caracter personal, in conformitate cu legea aplicabila.

În plus la prezenta politica, unele din produsele si serviciile Ford (inclusiv unele din aplicatiile Ford) dispun de propriile politici de confidentialitate care descriu mai detaliat modul in care datele dumneavoastra cu caracter personal sunt utilizate intr-un anumit context. De asemenea, puteti afla mai multe despre ce informatii sunt colectate si utilizate de vehiculul dumneavoastra, consultand manualul proprietarului sau aplicatia care il insoteste (unde este cazul).

Cui divulgati datele dumneavoastra cu caracter personal

Datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi divulgate:

De asemenea, Ford poate transfera datele cu caracter personal catre Ford Credit, Ford Motor Company sau alte companii din cadrul Ford Motor Company Group de la nivel mondial, precum si catre furnizorii de servicii ai acestora. Cand transferam datele dumneavoastra cu caracter personal, ne vom asigura ca acestea sunt utilizate in scopuri compatibile cu cele descrise in prezenta politica.

Transferarea la nivel international a datelor cu caracter personal

Datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi tratate in conformitate cu legislatia aplicabila in Romania in materie de protectie a datelor si pot fi transferate in afara Uniunii Europene (“UE”) si Spatiul Economic European („SEE“), precum si in state din afara SEE (inclusiv in SUA, India). Cand transferam datele dumneavoastra cu caracter personal in afara SEE vom institui sisteme de protectie adecvate in conformitate cu obligatiile noastre legale pentru a ne asigura ca datele cu caracter personal sunt protejate in mod adecvat, indiferent de statul in care sunt transferate. Aceste sisteme de protectie pot include obtinerea unor asigurari contractuale de la orice terta parte care are acces la datele dumneavoastra cu caracter personal cu privire la faptul ca aceste date vor fi protejate prin standarde cel putin echivalente cu cele care protejeaza datele dumneavoastra cu caracter personal de pe teritoriul SEE. Daca doriti sa aflati mai multe despre modul in care Ford asigura protectia datelor dumneavoastra cu caracter personal transferate in afara SEE, va rugam sa contactati office@fordwest.ro.

Care sunt datele cu caracter personal pe care noi le vom utiliza?

Ford colecteaza datele cu caracter personal prin intermediul departamentelor sale relevante (exemplu: departamentul de resurse umane, departamentul de achizitii), prin intermediul website-ului www.ford.ro, prin intermediul retelei de dealeri si prin intermediul unor contractanti terti (acestia din urma actionand in calitate de imputerniciti ai operatorului Ford Romania SA sau, in anumite situatii de operatori asociati, cum este cazul societatilor comerciale bancare, societati de prestari servicii medicale sau de intermediere a angajarii/recurtarii sau intermediere prestare munca in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare):

Cu referire la website-ul www.ford.ro, acesta va permite sa furnizati informatii cu caracter personal, inclusiv:

În plus, noi:

Cand duceti vehiculul la verificare sau reparare noi vom colecta informatii de diagnosticare cu privire la vehicul si vom pastra evidenta manoperei executate si pieselor furnizate. Puteti afla care sunt datele dumneavoastra cu caracter personal colectate cand vehiculul Ford este verificat sau reparat [aici].

Cum utilizam datele dumneavoastra cu caracter personal?

Noi utilizam datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le colectam de pe website pentru:

Cu respectarea prevederilor legale sub aspectul temeiurilor justificatoare ale prelucrarilor, putem combina si analiza prin procese de decizie automate datele dumneavoastra cu caracter personal pentru:

Aici putem include, de exemplu, informarea asupra strategiei noastre de distributie, evaluarea eficientei serviciului nostru de marketing si de relatii cu clientii, realizarea analizelor de piata si identificarea produselor sau serviciilor care pot fi de interes pentru dumneavoastra si contactarea dumneavoastra pentru a va anunta despre respectivele produse si servicii.

In anumite cazuri limitate, deciziile automate pot avea efecte legale sau similare in ceea ce va priveste. Vom implementa astfel de decizii automate in ceea ce va priveste in urmatoarele cazuri:

Ne puteti contacta pentru cererea de informatii in legatura cu procesele automate de decizie si, in conformitate cu legea, in anumite circumstante, puteti obiecta in legatura cu folosirea proceselor automate.

Am dori sa ne asiguram ca toate comunicarile pe care vi le trimitem si interactiunile noastre cu dumneavoastra sunt cat de relevante posibil pentru dumneavoastra. Astfel, uneori, noi putem utiliza informatiile despre dumneavoastra pe care le colectam de la terte parti (dupa cum este descris in sectiunea „Ce informații vom utiliza? de mai sus) pentru a ne ajuta sa determinam ce produse si servicii Ford v-ar putea interesa. De exemplu, furnizorii de sevicii de tip analytics si de publicitate pot analiza informatiile pe care le colecteaza din surse online sau din alte surse pentru a ni le putea funiza noua in legatura cu interesele dumnevoastra sau in legatura cu date demografice relative la dumneavoastra – cum ar fi limitele de varsta in care va incadrati si/sau tipurile de produse care v-ar interesa, cu respectarea prevederilor legale aplicabile. Apoi, va putem trimite informatii despre respectivele produse si servicii in functie de preferintele dumneavoastra de comunicare si putem utiliza datele de care dispunem cu privire la dumneavoastra pentru a informa centrele noastre de servicii pentru clienti in cazul in care luati legatura cu acestea. De asemenea, putem colabora cu terte parti pentru a va prezenta materiale publicitare personalizate pe platformele de social media sau, daca v-ati dat acordul pentru utilizarea modulelor cookie cand navigati pe internet/vizitati alte website-uri (pentru informatii suplimentare, va rugam sa consultati ghidul modulelor cookie al Ford). Puteti afla cum puteti renunta sa mai primiti materiale de marketing din partea noastra din sectiunea „Drepturile dumneavoastră“ de mai jos. Daca nu doriti ca noi sa obtinem informatii despre dumneavoastra de la terte parti pentru scopurile descrise in acest paragraf, va rugam sa contactati office@fordwest.ro.

Pentru informatii suplimentare despre modul in care colectam datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand vehiculul dumneavoastra este verificat sau reparat, va rugam sa consultati sectiunea „Repararea, diagnosticarea și verificarea vehiculului dumneavoastră marca Ford“ de mai jos.

Noi pastram datele dumneavoastra cu caracter personal in format identificabil cat timp este necesar in mod rezonabil pentru indeplinirea scopurilor pentru care datele au fost colectate si pentru respectarea obligatiilor noastre legale. În general, aceasta inseamna pastrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal atata timp cat una dintre urmatoarele situatii se aplica:

Ce temeiuri legale justifica utilizarea de catre noi a datelor dumneavoastra cu caracter personal?

Exista diferite temeiuri legale pe care ne bazam in utilizarea datelor cu caracter personal si vom colecta si utiliza datele dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele situatii:

Datele cu caracter personal pe care le furnizati catre IFN

Puteti utiliza, de asemenea, websiteurile IFN pentru a vizualiza produsele financiare oferite exclusiv de IFN. În acest caz, IFN pot solicita date suplimentare cu caracter personal pentru a verifica identitatea dumneavoastra si a va permite accesul la contul virtual dedicat Ford, daca va fi cazul. De asemenea, IFN va utiliza aceste date cu caracter personal descrise cand solicitati finantare sau cand deveniti client IFN, in conformitate cu acordul specific semnat cu IFN.

Drepturile dumneavoastra

Aveti dreptul de a afla ce informatii detinem despre dumneavoastra si in ce scopuri le detinem, precum si sa accesati respectivele informatii si sa operati corecturi, daca este cazul. De asemenea, in unele situatii aveti dreptul de a obiecta la utilizarea de catre noi a datelor dumneavoastra cu caracter personal sau de a solicita ca datele cu caracter personal sa va fie furnizate intr-un format electronic uzual, astfel incat sa le puteti transmite si altor organizatii.

În cazul in care v-ati dat consimtamantul pentru utilizarea de catre noi a datelor cu caracter personal (va rugam sa consultati sectiunea intitulata Ce temeiuri legale justifica utilizarea de catre noi a datelor dumneavoastra cu caracter personal? pentru informatii suplimentare), va puteti retrage acordul acesta oricand. În aceasta situatie, va rugam sa contactati office@fordwest.ro sau contactati distribuitorul autorizat caruia consimtamantul i-a fost acordat de catre dumneavoastra. Retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea procesarii datelor anterior momentului retragerii consimtamantului.

Noi vom depune toate eforturile practice pentru a va respecta dorintele. Cu toate acestea, o anumita legislatie, in special cea referitoare la probleme de siguranta sau reglementari financiare in legatura cu care IFN are detalii (de ex. in cazul relatiilor cu IFN) pot impiedica acest lucru.

Daca ati optat sa primiti comunicari de marketing de la Ford si/sau IFN, va puteti razgandi oricand. Retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea procesarii datelor anterior momentului retragerii consimtamantului. Daca doriti sa incetati sa mai primiti comunicari de marketing de la Ford, va rugam sa scrieti la office@fordwest.ro sau la adresa:

Probleme de confidentialitate
FORD ROMANIA S.A., Global City Business Park, Soseaua Bucuresti Nord nr.10, et.1, Voluntari, Judetul Ilfov, cod postal 077190.

Daca aveti intrebari sau probleme de comunicat in legatura cu utilizarea de catre Ford a datelor dumneavoastra cu caracter personal sau daca doriti sa accesati informatiile detinute de Ford despre dumneavoastra sau sa va exercitati alte drepturi aferente datelor dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa contactati FORD ROMANIA S.A. (“Ford”), Global City Business Park, Soseaua Bucuresti Nord nr.10, et.1, Voluntari, Judetul Ilfov, cod postal 077190.

Daca aveti intrebari sau probleme de comunicat in legatura cu utilizarea de catre IFN a datelor dumneavoastra cu caracter personal sau daca doriti sa accesati informatiile detinute de IFN despre dumneavoastra sau sa va exercitati alte drepturi IFN folosind informatiile oferite de websiteurile acestora.

Ford si IFN au desemnat un functionar responsabil cu protectia datelor. Puteti lua legatura cu functionarul Ford responsabil cu protectia datelor la office@fordwest.ro. Puteti de asemenea sa luati legatura cu functionarul IFN relevant folosind informatiile oferite de websiteurile acestora.

Daca doriti sa depuneti o reclamatie cu privire la modul in care Ford sau IFN utilizeaza datele dumneavoastra cu caracter personal, speram ca initial ne veti contacta pe noi sau IFN. Cu toate acestea, puteti depune o reclamatie si la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, aceasta fiind autoritatea care apara drepturile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal in Romania.

Nu in ultimul rand, in masura in care subiectii datelor doresc sa afle mai multe informatii despre modul in care Ford protejeaza informatiile la transferul lor in afara SEE si UE sau pentru a obtine un document care descrie masurile de siguranta pe care le aplicam pentru protejarea informatiilor personale la transferul lor, persoanele fizice sunt rugate contacteze DPeurope@ford.com cumulativ cu office@fordwest.ro.

Pe scurt, referitor la drepturile dumneavoastra:

Aveti dreptul de a afla ce informatii detinem despre dumneavoastra si in ce scopuri le detinem, precum si sa accesati respectivele informatii si sa operati corecturi, daca este cazul. De asemenea, in unele situatii, aveti dreptul de a obiecta la utilizarea de catre noi a informatiilor dumneavoastra personale sau de a solicita ca informatiile personale sa va fie furnizate intr-un format electronic uzual astfel incat sa le puteti transmite si altor organizatii (situatie cunoscuta in mod curent ca si dreptul la „portabilitatea datelor“). Dacă doriți să depuneți o reclamație cu privire la modul în care Ford sau IFN utilizează datele dumneavoastră cu caracter personal, sperăm că inițial ne veți contacta pe noi sau IFN. Cu toate acestea, puteți depune o reclamație și la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, aceasta fiind autoritatea care apără drepturile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal in Romania.

În cazul in care v-ati dat consimtamantul pentru utilizarea de catre noi si/sau Ford a informatiilor personale, avand dreptul sa va retrage acordul acesta oricand.

Daca aveti intrebari sau probleme de comunicat in legatura cu utilizarea de catre noi a informatiilor dumneavoastra personale sau daca doriti sa accesati informatiile detinute de Ford despre dumneavoastra sau sa va exercitati alte drepturi aferente drepturilor dumneavoastra vizavi de prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal de catre Ford Romania/Ford Motor Company Group/terte va rugam sa ne contactati la office@fordwest.ro sau la :

Probleme de confidentialitate legate de date cu caracter personal prelucrate de Ford
Soseaua Bucuresti Nord, numarul 10, Cladirea Global City Business Park, O1, Voluntari, Ford Romania SA, Judetul Ilfov, cod postal 077190.

Daca aveti intrebari sau probleme de comunicat in legatura cu utilizarea de catre Ford a datelor dumneavoastra cu caracter personal sau daca doriti sa accesati informatiile detinute de Ford despre dumneavoastra sau sa va exercitati alte drepturi aferente datelor dumneavoastra cu caracter, va rugam sa contactati FORD ROMANIA S.A., Global City Business Park, Soseaua Bucuresti Nord nr.10, et.1, Voluntari, Judetul Ilfov, cod postal 077190. Trebuie sa stiti de asemenea ca Ford a desemnat un functionar responsabil cu protectia datelor. Puteti lua legatura cu functionarul responsabil cu protectia datelor la DPeurope@ford.com cumulativ cu office@fordwest.ro

Daca doriti sa depuneti o reclamatie cu privire la modul in care se utilizeaza datele dumneavoastra cu caracter personal, speram ca initial ne veti contacta pe noi. Cu toate acestea, puteti depune o reclamatie si la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, aceasta fiind autoritatea care apara drepturile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal in Romania.

Website-urile noastre si retelele sociale

Website-ul poate contine link-uri catre alte website-uri care nu se afla sub controlul nostru si nu fac obiectul prezentei politici. Daca accesati alte website-uri utilizand link-urile furnizate, operatorii respectivelor website-uri pot colecta informatii de la dumneavoastra care apoi vor fi utilizate de acestia in conformitate cu politicile lor de confidentialitate, care pot fi diferite de a noastra.

Website-ul va poate oferi si oportunitatea de share sau urmarire a informatiilor despre Ford, website www.ford.ro sau produsele si/sau serviciile disponibile pe acesta, utilizand functionalitatea de retele sociale ale tertelor parti (cum ar fi prin comenzile „share this“, „like“ sau „follow“).

Oferim aceasta functionalitate pentru a genera interes fata de websiteul mentionat in randul membrilor retelelor dumneavoastra sociale si pentru a va permite sa beneficiati de optiunile de share si follow, stiri si recomandari despre website pentru lista dumneavoastra de contacte. Cu toate acestea, ar trebui sa fiti atenti cu utilizarea share-ului legat de datele dumneavoastra cu caracter personal pe o retea de socializare, acest lucru putand avea ca rezultat colectarea acestor date de catre furnizorul retelei de socializare si postarea lor, inclusiv pe motoare de cautare online.

Cititi intotdeauna cu atentie politica de confidentialitate a oricarui website pe care il accesati sau a oricarei retele de socializare pe care dati share informatiilor, pentru a putea intelege practicile de confidentialitate aplicate.

Actualizarile prezentei politici de confidentialitate

Este posibil sa modificam periodic prezenta politica. Daca operam modificari substantiale sau semnificative in modul in care dorim sa utilizam datele dumneavoastra cu caracter personal, va vom comunica printr-o notificare vizibila pe website sau contactandu-va direct. Daca nu sunteti de acord cu respectivele modificari, va rugam sa nu continuati sa utilizati website-ul.

Noi suntem FORD ROMANIA S.A. – o societate romana, organizata si functionand in conformitate cu legile din Romania, cu sediul in Craiova, str. Henry Ford (1863-1947), nr. 29, cod postal 200745 si sediul secundar (punct de lucru) la Global City Business Park, Soseaua Bucuresti Nord nr.10, et.1, Voluntari, Judetul Ilfov, cod postal 077190, inmatriculata la Registrul Comertului cu nr. J16/3150/1994, CIF RO 6488696.

Repararea, diagnosticarea si verificarea vehiculului dumneavoastra Ford

La fabricarea vehiculului dumneavoastra marca Ford acesta a primit un numar unic (numarul de identificare al vehiculului sau VIN). În baza VIN putem determina anumite informatii despre vehicul, inclusiv modelul, vechimea, softul utilizat, specificatiile tehnice.

Pentru diagnosticarea, analiza, repararea sau verificarea vehiculului dumneavoastra, tehnicienii implicati va trebui sa obtina VIN si anumite informatii de diagnosticare si informatii despre situatia curenta a vehiculului (de exemplu, ce versiuni de soft utilizeaza, kilometrajul, etc.).

Informatiile vor fi transferate unui sistem rulat de Ford, astfel incat tehnicienii care lucreaza la vehiculul dumneavoastra sa dispuna de informatii despre reparatiile, mentenanta si diagnosticarea specifice vehiculului (cum ar fi diagramele de cablaj si actualizarile softului vehiculului) si informatii despre orice lucrari din trecut efectuate asupra vehiculului dumneavoastra, pentru a-i asista la diagnosticare, reparare si/sau verificare astfel incat sa poata pastra evidente.

Pentru a asigura existenta unei evidente de diagnosticare exhaustive a vehiculului dumneavoastra, informatiile privind lucrarile efectuate asupra vehiculului la verificare sau reparare vor fi corelate cu VIN-ul vehiculului. Acesta va fi transferat sistemului si stocat astfel incat Ford (sau orice terte parti autorizate de Ford sa utilizeze astfel sistemul) sa poata pune informatiile despre reparatiile sau verificarile din trecut la dispozitia oricarui dealer sau atelier de depanare de oriunde din lume si care trebuie sa va repare sau verifice vehiculul.

Informatiile detinute in sistem sunt utilizate de Ford si pentru a permite diagnosticarea, repararea vehiculului, gestionarea si administrarea garantiilor si produselor si serviciilor similare in scopurile de siguranta a produselor, cercetare si dezvoltare si pentru a permite companiei Ford sa isi respecte obligatiile legale.

Pe langa transferurile de informatii descrise anterior, Ford poate transmite aceste informatii si:

Detalii suplimentare cu privire la temeiurile legale pe care ne bazam in utilizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal sunt disponibile aici.

Dat fiind caracterul global al sistemului informatic si de afaceri, informatiile VIN sunt transferate in state din afara spatiului economic european de catre Ford.

Detalii suplimentare privind transferurile internationale de date cu caracter personal efectuate de noi sunt disponibile aici.

Dat fiind ca aceste informatii sunt sub forma unui jurnal oficial despre vehiculul dumneavoastra, le retinem timp de 20 de ani.

Daca aveti intrebari sau doriti sa accesati informatiile detinute de noi despre VIN in sistem sau sa va exercitati oricare din drepturile de care dispuneti in legatura cu datele cu caracter personal (puteti afla mai multe in acest sens [aici]), va rugam sa scrieti:

Probleme de confidentialitate
FORD ROMANIA S.A. (“Ford”), Global City Business Park, Soseaua Bucuresti Nord nr.10, et.1, Voluntari, Judetul Ilfov, cod postal 077190.

Sau sa trimiteti un e-mail la: office@fordwest.ro


Ce sunt cookies?

Exista o tehnologie numita“ cookies”, care poate fi folosita pentru a va furniza informatii adaptate de pe un site web. O cookie este o serie de date , un fisier care nu este altceva decat un o linie de text pe care un site web il poate trimite browser-ului dumneavoastra, care la randul sau il poate stoca in sistemul dumneavoastra. Unele pagini Ford utilizeaza cookies in scopul de a va oferi servicii mai complete cand ne revizitati site-ul. De exemplu, o cookie v-ar putea ajuta sa evitati reintroducerea datelor deja furnizate catre noi.

Va puteti seta browser-ul pentru a va notifica ori de cate ori primiti o cookie, dandu-vi-se posibilitatea sa decideti daca o acceptati sau nu.

Cum se sterg cookies?

Puteti sterge cu usurinta orice cookie instalata in folderul cookie al browser-ului dumneavoastra. De exemplu, daca utilizati Microsoft Internet Explorer:
Deschideti „Windows Explorer”
Click pe butonul „Search” din bara de instrumente
Tastati „cookie” in fereastra de cautare „Folders and Files”
Selectati „My Computer” in casuta „Look in”
Click pe „Search now”
Dublu click pe folderele gasite
„Select” orice fisier cookie
Tastati butonul „Delete” de pe tastatura
Daca nu utilizati Microsoft Windows Explorer , puteti selecta „cookies’’ din functia „Help” pentru informatii despre unde sa gasiti folderul cookie.

Scoaterea din functiune si repunerea in functiune a cookies

Puteti accepta ori refuza cookies modificand setarile browser-ului dumneavoastra.Totusi, este posibil sa nu puteti utiliza toate aplicatiile interactive de pe site-ul nostru daca cookies sunt dezinstalate. În caz ca doriti sa fiti avertizat inainte de acceptarea unei cookie pe hard-disk-ul dumneavoastra, urmati instructiunile de mai jos:

În Internet Explorer 6.0:

Mergeti in meniul „Tools”
Click pe „Internet Options”
Click pe „Privacy Tab”
Mutati cursorul pentru a alege setarile preferate
Click pe „OK”
Mergeti in lista dumneavoastra cookies
Ştergeti toate fisierele pe care le aveti acolo, astfel se vor sterge toate cookies
O data sterse aceste fisiere, nu veti mai avea cookies si browserul dumneavoastra nu va mai trimite sau primi noi cookies.

În Internet Explorer 7.0:

Iesiti din Internet Explorer 7, apoi iesiti din orice aplicatie Microsoft Windows Explorer
Click „Start”, click „Run”, tastati „inetcpl.cpl” apoi apasati ENTER
Pe tab-ul general, click „Delete” sub Browsing History in casuta de dialog Internet Properties
În casuta de dialog Browsing History, click „Delete Cookies”
În casuta de dialog Delete Cookies, click „Yes”.

În Internet Explorer 8.0:

Click „Safety” in bara Command
Selecteaza „Delete Browsing History”
Selecteaza optiunea pentru cookies si click „Delete”
Alternativ, noua aplicatie de navigare specifica Internet Explorer 8, InPrivate, permite utilizatorilor sa navigheze pe internet fara a inregistra informatii de pe site-urile vizitate (inclusiv cookies). Pentru utilizarea modulului In Private:
Click „Safety” in bara Command
Selectati „InPrivate Browsing”
Daca utilizati o versiune mai veche a Internet Explorer care nu este mentionata aici, va rugam vizitati site-ul Microsoft pentru a descarca o versiune mai noua.

În Mozilla Firefox:

Click pe „Tools”, apoi pe „Options” (sau pe „Edit | Preferences” pe Linux)
Selectati „Privacy”
În panoul cookies, click pe „Show Cookies”
Pentru a sterge singura cookie, dati click pe intrarea din lista si pe butonul „Remove Cookie”
Pentru a sterge toate cookies, dati click pe butonul „Remove All Cookies”.

În Google Chrome:

Click pe meniul „Tools” si selectati „Options”
Click pe tab-ul „Under the Hood” si instalati sectiunea „Security”
În sectiunea „Cookie settings”, click pe butonul „Show cookies”
Selectati „Remove all” pentru a sterge toate cookies din lista (alternativ, puteti sterge toate cookies create intr-o anumita perioada de timp prin selectarea optiunii „Clear browsing data” din meniul Tools).
Pentru a sterge o anumita cookie, nu trebuie decat sa selectati site-ul web care alege cookie din lista si sa click „Remove” sau butonul Close la terminare.

În Safari:

Alegeti „Preferences” din meniul Safari
Selectati icon-ul „Security”
Apasati butonul „Show Cookies”
Selectati cookies pe care doriti sa le stergeti din lista
Apasati butonul Delete.

Ce sunt profilurile de consumatori?

Fiecare consumator inregistrat are un profil personal unic. Fiecarui profil ii este alocat un numar personal de identificare, de asemenea unic, care ne permite sa ne asiguram ca dumneavoastra sunteti singurul care isi poate accesa profilul.
La inregistrare, va cream profilul, va alocam un numar personal de identificare, dupa care este posibil sa trimitem acest numar inapoi pe hard-drive-ul dumneavoastra, sub forma unui fisier „cookie”. Codul este doar al dumneavoastra. El constituie pasaportul dumneavoastra pentru o calatorie fara intreruperi pe toate site-urile Ford. Acest cod va poate permite sa vizitati aceste site-uri fara a fi nevoiti sa completati mai multe formulare cu informatii deja furnizate. Chiar daca accesati site-urile de la computere diferite nu este nevoie sa va re -inregistrati – este suficient sa folositi numarul personal de identificare pentru a va identifica.

Cum modific informatiile mele personale?

Profilul dumneavoastra de consumator poate fi utilizat si pentru a personaliza elementele si modul de afisare ale paginilor, pentru a corespunde preferintelor si setarilor dumneavoastra.
Unele site-uri Ford utilizeaza pagini de inregistrare care va permit sa studiati si sa actualizati Informatiile Personale pe care le-ati furnizat. În alte cazuri, aveti la dispozitie solutia de a anula participarea la serviciul respectiv. În orice alte cazuri in care vi se solicita actualizarea informatiilor personale, va rugam sa urmati instructiunile primite.

Ce imi puteti spune despre securitatea site-ului si a internetului?

Internetul nu este un mediu sigur si ar trebui sa fiti intotdeauna prevazatori cu privire la informatiile pe care le transmiteti online.
Informatiile personale colectate de catre site-urile Ford sunt stocate in medii securizate, la care publicul nu are acces. În anumite cazuri, cum ar fi cel al transmiterii numerelor de carduri bancare, informatiile personale sunt incriptate inainte de efectuarea tranzactiei, folosind tehnologii de securitate specifice.

Ce optiuni am la dispozitie, daca ma inregistrez?

Daca decideti sa va inregistrati, veti putea decide ce fel de informatii doriti sa primiti din partea Ford. Daca nu doriti ca Ford sa va comunice alte oferte cu privire la produsele, evenimente, programe ori servicii Ford, puteti selecta optiunea adecvata.
Ofertele pot fi trimise prin posta, posta electronica, telefon sau orice alte mijloace adecvate.

Ce se intampla daca nu ma inregistrez?

Daca optati sa nu va inregistrati sau sa nu furnizati informatii personale, veti putea, in general, sa folositi cea mai mare parte a functionalitatilor site-urilor Ford. Nu veti putea, insa, sa accesati sectiunile care presupun inregistrare.
Chiar si in cazul in care nu va inregistrati, este posibil sa colectam informatii anonime despre modul in care utilizati site-ul. Aceste informatii nu pot fi folosite pentru a va identifica, dar pot fi utile pentru activitatile noastre de marketing si pentru imbunatatirea serviciilor pe care vi le oferim.

În ce conditii e posibil ca aceasta Politica de Confidentialitate sa nu se aplice?

Pe langa trimiterea de informatii personale direct catre site-urile Ford, este posibil de asemenea sa trimiteti informatii personale prin conversatii electronice in direct (Chat), schimburi de mesaje electronice ori postari pe forumuri de discutii care va sunt puse la dispozitie pe site-urile Ford. Politica de Confidentialitate nu acopera acest mod de transferare a informatiilor cu caracter personal. Trebuie sa fiti precauti inainte de a distribui informatii personale in modurile enumerate mai sus.

Cum pot lua legatura cu Ford?

Pentru orice fel de intrebari ori comentarii cu privire la Politica noastra de confidentialitate, puteti lua legatura cu noi coffice@fordwest.ro sau: Anvelo Satu Mare SRL, Str. Aurel Vlaicu, Nr. 119 Satu Mare, RO-440122. Telefon: +40 0261 715 580. Fax: +40 0261 715 580